Üstü yanık tatlıyı ilk kez denediğimde, dış görünümünün yetersiz pişmiş gibi olduğunu düşünmüştüm. Ancak iç kısmının yumuşak ve lezzetli olduğunu keşfetmek beni şaşırttı. Özellikle Türk mutfağındaki yeri ve Osmanlı dönemine dayanan tarihi beni etkiledi. Malzemeleri oldukça basit; süt, şeker, yumurta gibi, ama tarifteki adımları izleyerek hazırlanması çok keyifli. Fırından çıktıktan sonra üzerine dondurma ekleyip sıcak çay ile servis etmek, tatlıyı bambaşka bir seviyeye taşıdı. Sizce de tatlının üzerindeki yanık kısmı, lezzetine bir derinlik katmıyor mu?
Üstü yanık tatlıyı ilk kez denediğimde, dış görünümünün yetersiz pişmiş gibi olduğunu düşünmüştüm. Ancak iç kısmının yumuşak ve lezzetli olduğunu keşfetmek beni şaşırttı. Özellikle Türk mutfağındaki yeri ve Osmanlı dönemine dayanan tarihi beni etkiledi. Malzemeleri oldukça basit; süt, şeker, yumurta gibi, ama tarifteki adımları izleyerek hazırlanması çok keyifli. Fırından çıktıktan sonra üzerine dondurma ekleyip sıcak çay ile servis etmek, tatlıyı bambaşka bir seviyeye taşıdı. Sizce de tatlının üzerindeki yanık kısmı, lezzetine bir derinlik katmıyor mu?
Cevap yaz